logo facebook

1946
Enschede’s Politie Mannenkoor
Politie Mannenkoor Twente
Politiekoor Twente
2006

Op zaterdag 14 Oktober 2006 vierde het Politiekoor Twente het 60-jarig jubileum met een geweldig en uitbundig concert in de volle HOLEC-zaal van het RABO-theater te Hengelo, waaraan werd meegewerkt door de bekende sopraan Claudia Patacca en de zeker niet minder bekende zangeres/actrice Diet Gerritsen.

Onder leiding van Henk Kleinmeijer werd een afwisselend concert gebracht, al dan niet begeleid door het eigen combo, dat voor deze gelegenheid met enkele blazers was uitgebreid. Uiteraard liet het combo ook horen, dat het zonder het koor minstens zo goed kan musiceren.

De meeste arrangementen in ons huidige repertoire zijn van onze dirigent, waardoor het koor zich onderscheidt van de meeste andere mannenkoren in binnen- en buitenland. Te noemen zijn o.a. een medley van Annie M.G. Schmidt uit Ja Zuster, Nee Zuster en onze premiere van Ramses Shaffy’s ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’.

Dat de dames Patacca en Gerritsen elkaar goed verstonden, lieten ze horen in hun optreden tijdens dit concert, waarbij het koor ook enkele keren zich liet horen of zien, zoals figureren bij Claudia “Carmen” Patacca en begeleiden bij het speciaal voor dit concert gearrangeerde “Only time will tell”. Met de dames werd samen nog het “Pie Jesu” uit het Requiem van Andrew Lloyd Webber gezongen.

Het Mozartjaar ging ook aan ons concert niet voorbij. Het koor had enkele liederen van deze componist in het programma en de dames hebben laten zien, dat Mozart ook van deze tijd is, door in het Briefduet het papier en de pen te vervangen door een mobiele telefoon.

Diet Gerritsen, in de regionale tv-soap “Van jonge leu en oale groond” bekend als Fenna Wildspieker, praatte het programma ook als haar alter ego grotendeels in het ‘Dinkelo’s’ aan elkaar, dit tot groot plezier van de vele toehoorders.

Dat de naam van ons koor was gewijzigd van Politie Mannenkoor Twente in Politiekoor Twente, kon zij nog wel begrijpen, maar dat daarvoor in ons logo de vrouw (vrouwe Justitia) was ingeruild voor een paard (gestileerd Twentse Ros) ging haar iets te ver, maar dat wordt haar nog wel een keertje uitgelegd.

Korte impressie door Ben Fros, oud voorzitter van ons koor.